EVK Keurmeester Arbeidsmiddelen

NEN 3140 KEUREN ELEKTRISCHE ARBEIDSMIDDELEN

NEN 3140 KEUREN ELEKTRISCHE ARBEIDSMIDDELEN

Om er voor te zorgen dat werknemers gebruik maken van veilige arbeidsmiddelen, dienen deze regelmatig periodiek gekeurd te worden. Volgens de ARBO -wetgeving is een werkgever veplicht aan te kunnen tonen dat zijn medewerkers met veilig gereedschap werken. Het keuren wordt gedaan volgens de norm NEN 3140.

De norm NEN 3140 stelt verschillende eisen:

Daarnaast dient een gebruiker voor gebruik van het middel zich er van te gewissen dat het middel ook veilig is door een controle voor in gebruik name.

Uitvoering van een inspectie:

Mocht dit al aangebracht zijn dan wordt dit kenmerk gebruikt. Is dit niet het geval zal het worden aangebracht (graveer pen). In overleg met de klant kan een format gekozen worden.

Hierop staat de eerstvolgende keurdatum vermeld.

In overleg met de klant kan er voor gekozen worden bijvoorbeeld de stekkers af te knippen het middel weg te gooien of in geval van mogelijke reparatie te repareren.

Deze worden digitaal verstrekt via een CD ROM of USB stick. Hierop staan naast de testresultaten ook het unieke nummer en de locatie vermeld.
(Een hardcopy is in overleg ook mogelijk)

Wij keuren bijvoorbeeld de volgende elektrische arbeidsmiddelen voor u:


Boormachine, cirkelzaag, decoupeerzaag, verfstripper, haakse slijper, etc. Maar ook acculaders (230 V) van het accugereedschap.

Compressor, zaagtafel, betonmixer, afkortzaag, etc.

Looplamp, bouwlamp, werklamp, etc.

Voor zowel 230V als 400V verlengsnoeren, haspels, verdeeldozen, etc..

Draaibank, freesbank, zetbank, kolomboormachine, etc. Het gaat hier voornamelijk om machines op 400V krachtstroom.

Bouwstroomkasten, paddestoelen, etc. Ook de geïntegreerde aardlekschakelaars en beschermingstransformatoren van deze middelen worden gekeurd.